Algemene voorwaarden

Op deze pagina staan de algemene voorwaarden vermeld. Deze algemene voorwaarden zijn bedoeld om beide partijen te beschermen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot een van deze bepalingen, gelieve ons te contacteren via het contactformulier.

Algemeen
Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst die tot stand gekomen is, tussen u en DartsCafé. Door een bestelling te plaatsen en tijdens het afrekening proces, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden van DartsCafé.

Prijzen
Alle opgegeven prijzen van onze artikelen zijn in Euro´s, inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten. Prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, druk- of schrijffouten. Verzendkosten worden bij afrekening bepaald aan de hand van het totaalgewicht van alle artikelen te samen en het land (momenteel enkel levering in België).

Bestellingen
Het bestellen van onze artikelen kent een aantal stappen in het afrekening proces, zoals het opgegeven van verzendingsmethode, betalingswijze en aflever- en factuuradres. Daarnaast sturen wij voor alle bestellingen met regelmaat statusupdates waaronder ontvangstbevestigingen van betalingen, melding dat de betaling is ontvangen en pakket klaar voor verzending en dat het is verzonden. De koper draagt zelf de verantwoordelijkheid deze en andere e-mails van DartsCafé vrij te ontvangen en mogelijke spamfilters hiervoor uit te schakelen.

Betalingen
Na een bestelling ontvangt u een bevestiging met daarin een overzicht van de bestelde artikelen en het totaalbedrag, inclusief verzendkosten.

Mollie
Wij maken gebruik van onze betaalservices Mollie en u wordt tijdens het afrekenen omgeleid naar een beveiligde omgeving. Een goedgekeurde betaling wordt dan op dezelfde of eerst volgende werkdag door ons verwerkt.

Verzendingen
Verzendingen worden meestal verstuurd via Bpost. 

Wij verzenden onze artikelen met uiterste zorg. Wij zijn wettelijk verantwoordelijk tot aan de bezorging en zullen eventuele schade of gebreken van artikelen moeten vervangen zolang de voorraad strekt. Mocht het artikel niet meer voorradig of leverbaar zijn zullen wij tot terugbetaling van het aankoop bedrag overgaan.

Voor onze pakketten is de verzendwijze standaard. In de meeste gevallen wordt uw pakket binnen 24 uur op de plaats van bestemming (nadat deze verzending is aangemeld) afgeleverd.

Wanneer u niet thuis bent en het pakket niet bij u kan worden afgeleverd, zal het standaard een tweede keer worden aangeboden. Dag en tijdstip is afhankelijk van de 1e bezorging. Bij niet thuis bij een tweede keer zal er een bericht worden achtergelaten, daarop staat bij welke servicepunt u zelf de zending kan ophalen.

Voor vragen of klachten betreffende de verzending kunt u op werkdagen contact opnemen met de medewerkers van de Bpost klantendienst.

Annulaties
Wij streven ernaar om uw bestellingen binnen 1 tot 5 werkdagen te versturen. Iedere bestelling kan dan nog geannuleerd worden, daarna is de bestelling bindend. Annuleren kan via het contactformulier of telefonisch. Als uw bestelling geleverd is geldt de zichttermijn/herroepingsrecht. Dit termijn is minimaal 14 dagen plus eventuele feestdagen ingaande een dag na bezorging.

Leveringen
Na ontvangst van uw betaling streven wij ernaar de bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen te versturen. Voorraad en beschikbaarheid wordt op onze site per artikel getoond. Mocht er toch onverhoopt een artikel, om welke reden dan ook, niet meer voorradig zijn of een langere levertijd hebben, zal u per e-mail een bericht ontvangen en kan u snel een terugbetaling verwachten. Momenteel leveren wij enkel in België. We proberen zo snel als mogelijk in andere landen actief te zijn.

Garanties
Voor de garantie van onze artikelen gelden dezelfde termijnen zoals de fabrieksgarantie die DartsCafé met de leveranciers zijn overeengekomen en kunnen per artikel verschillen.

Ruilen & retourneren
Wanneer de koper een product wil retourneren dient dit van te voren via het contactformulier te worden aangekondigd. Gelieve hier de eventuele reden van retourzending en het ordernummer in te vermelden. De bestelling dient dan binnen 14 werkdagen na de ontvangstdatum, retour worden verzonden. Bij een goedgekeurde retour zal het orderbedrag inclusief de gemaakte verzendkosten, na ontvangst van de artikelen op uw rekening worden teruggestort. Goedgekeurde retouren zijn: ongebruikte producten in originele, niet beschadigde verpakking of producten waarbij gebreken of fabricagefouten zichtbaar zijn.

Retourkosten
Voor het retour sturen van garantie en/of zichttermijn artikelen betaalt de klant de verzendkosten. Een verzending dient geregistreerd te zijn, bij onvoldoende gefrankeerde of ongeregistreerde zendingen neemt DartsCafé geen verantwoordelijkheid. Er kunnen door de koper derhalve geen rechten aan worden ontleend.

Veiligheid
U heeft de mogelijkheid om een account aan te maken of een bestelling te plaatsen zonder uw persoonlijke gegevens bij ons achter te laten. Wanneer u een account aanmaakt dan heeft u de mogelijkheid om een bestelling(en) online te raadplegen en opnieuw af te drukken. Ook kunt u die status van de openstaande levering hier terug vinden.

DartsCafé zal de persoonsgegevens vertrouwelijk behandelen en niet beschikbaar stellen aan derden. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het uitvoeren van de bestelling. Daarnaast worden alle persoonsgegevens, zoals verzendadres met behulp van encryptie vastgelegd. Alle gevoelige informatie gaat eerst langs een HTTPS-protocol (te zien aan het hangslot bovenaan de browser). DartsCafé neemt veiligheid serieus, we doen er alles aan om dit 100% te dekken en houden dit continue in de gaten. Er wordt regelmatig onderhoud uitgevoerd en er worden allerlei maatregelen ingeschakeld zoals logging/firewall etc., en kan door het gebruik van deze derde partijen niet volledig aansprakelijk worden gesteld.

Wijzigingsrechten
DartsCafé heeft te allen tijde het recht deze algemene voorwaarden en de inhoud van haar website te wijzigen of aan te vullen. Prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, druk- of schrijffouten.

Copyright
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website van mag gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van DartsCafé.

Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld op 1 maart 2021.